mandag den 21. november 2011

Hvor længe har man kendt til ludomani?

 I 1992 henvendte en 32-årig mand sig til behandlingscenteret Ringgården i Middelfart. Han bad om hjælp til at få styr på sit spillegalskab. På Ringgården havde man ingen erfaring i at kurere spillemani, derfor tilbød de manden at deltage i ét af de behandlingsforløb, der var lavet til alkoholafhængige.
Manden fortalte sin historie til pressen, og det resulterede i en strøm af henvendelser fra andre, der havde problemer med deres spillegalskab. På Ringgården besluttede man derfor at lave et behandlingsforløb der udelukkende behandlede folk med spillemani.


På trods af at ordet ”ludomani” er meget nyt, er selve spillelidenskaben ældgammel. Hasardspil optræder også i nogle af de gamle fortællinger. I bibelen fordeles Kanaans land ifølge 4. Mosebog ved lodkastning.
HasardspiI har i tidens løb været et stort problem. Helt fra gammel tid, spillede gårdejere deres gårde væk, og mistede deres families formue. I tidens løb, har man prøvet at sætte en stopper for det via lovgivning. Dog er spil stadig en succes i alle samfundsklasser.

Kilder: (Faktalink)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar